DECLARAŢIE DE PRESĂ

23 dec 2009

Radu VASILICĂÎntr-adevăr, ţara are nevoie de un guvern, dar nu de unul care şi-a dovedit deja limitele şi incompetenţa. Din păcate, acesta este un guvern format, în mare parte, din miniştri reşapaţi, despre care numai hoţii pot spune că sunt cinstiţi, numai comuniştii pot spune că sunt anticomunişti şi numai incompetenţii pot spune că sunt pricepuţi în treburile guvernării.
Este o sfidare faţă de Parlament şi faţă de popor ca preşedintele să îl propună pe acelaşi prim-ministru care fusese demis prin moţiune de cenzură cu două luni în urmă şi care acum se sprijină pe o majoritate extrem de fragilă, formată prin trădarea şi cumpărarea unor parlamentari fără coloană vertebrală. Asta este reforma clasei politice pe care ne-o promitea Băsescu în campania electorală ?!?
Eu nu pot vota un guvern condus de un om care, în tinereţe, lăuda binefacerile regimului comunist şi care acum nu este decât o curea de transmisie între Palatul Cotroceni şi Palatul Victoria. Nu pot vota un guvern din care fac parte, alături de aceiaşi lideri vechi şi controversaţi ai PD-L, oamenii de casă ai lui Traian Băsescu: Teodor Baconschi, cel care a reuşit „performanţa electorală" de la Paris, în care cetăţenii ar fi votat pentru Traian Băsescu la intervale de doar câteva secunde unul faţă de altul, Daniel Funeriu, care nu a condus până acum vreo şcoală sau vreo facultate în România, dar este pus să conducă direct Ministerul Educaţiei, şi, mai ales, Elena Udrea, „prima turistă a ţării", care, în urma serviciilor aduse preşedintelui, de orice natură ar fi ele, a fost răsplătită cu încă un minister, extrem de important şi de bănos: Dezvoltarea regională.
Mai mult, Elena Udrea ne dovedeşte că nu este un muritor obişnuit pe aceste meleaguri, DNA-ul dând o soluţie de neîncepere a urmăririi penale în ceea ce o priveşte, chiar dacă noi, deputaţii, aşteptam spre dezbatere raportul Comisiei Juridice, condusă de PD-L-istul Daniel Buda. Acest raport nu a mai venit, însă preşedinta Camerei, domnişoara Roberta Anastase, a transmis pe ascuns un document de la care DNA-ul trebuie să fii început şi apoi închis cercetările în cazul Udrea. Este pentru a nu ştiu câta oară când Roberta Anastase dovedeşte că toate afirmaţiile sale despre responsabilizarea şi modernizarea clasei politice nu sunt decât minciuni şi demagogie, ea rămânând obedientă ordinelor primite de la Cotroceni. De asemenea, lipsa de bun simţ politic i-a îndemnat, probabil, pe domnişoara Roberta Anastase şi pe secretarul general al Camerei Deputaţilor, PD-L-istul Gheorghe Barbu, să propună un buget al Camerei Deputaţilor cu 15,2% mai mare în anul de criză 2010, în dispreţul banului public şi al românilor.
În final, aş vrea să îmi exprim nedumerirea faţă de gestul unor colegi din PSD care au înţeles să sprijine, prin votul lor în comisiile de specialitate ale Parlamentului, unii dintre membrii Cabinetului Boc IV. În ceea ce mă priveşte, deşi am apreciat anumite calităţile domnului Daniel Funeriu, candidat la funcţia de ministru al Educaţiei, am înţeles că trebuie să respect statutul de partid de opoziţie pe care PSD-ul îl are în momentul de faţă şi să votez în consecinţă.


Deputat PSD de Argeş,
Radu VASILICĂ

 

inapoi la lista de articole