Acţiuni ale Departamentul de Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport din cadrul PSD Argeş

20 feb 2011

Reprezentanţii Departamentului de Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport din cadrul PSD Argeş, condus de deputatul Radu VASILICĂ, au participat la două acţiuni desfăşurate la nivel naţional.

Astfel, în data de 16 februarie 2011, a avut loc videoconferinţa departamentelor de specialitate ale PSD din întreaga ţară, coordonată de Adrian Năstase - preşedintele Consiliului Naţional al PSD, vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu şi senatorul Ioan Mang, şeful Departamentului de Educaţie al PSD de la nivel naţional.

La dezbaterile ce au avut loc pe tema Legii Educaţiei Naţionale au participat, din partea judeţului Argeş, deputatul Radu VASILICĂ, coordonatorul judeţean al departamentului de profil, vicepreşedintele CJ Florin Tecău, precum şi 30 de profesori şi cercetători, membrii ai PSD Argeş.

Cu această ocazie a fost pregătită şi cea de-a doua acţiune, din 17 februarie 2011, şi anume întâlnirea zonală a conducerilor Departamentelor de educaţie din 12 judeţe (situate în sudul ţării), la Palatul Parlamentului din Bucureşti. Invitaţi speciali la dezbaterea coordonată de senatorul Ioan Mang au fost: prof.dr. Ecaterina Andronescu, rectorul Universităţii Politehnice din Bucureşti, prof.dr. Florian Popa, rectorul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila" din Bucureşti şi conf.dr. Remus Pricopie, decanul Facultăţii de Comunicare din cadrul Şcolii Naţionale de Studii Politice şi Administrative.

La această acţiune au fost prezenţi şi au vorbit despre problemele educaţiei din Argeş: lect.univ.dr. Radu VASILICĂ, deputat - coordonatorul judeţean al Departamentului de Educaţie, Cercetare, Tineret şi Sport, foştii inspectori din învăţământul preuniversitar Mihai Zaharia, Ana Badea şi Liliana Turturoiu, precum şi conf.univ.dr. Gabriel Năstase, reprezentând învăţământul universitar.

Scopul acestei întâlniri, precum şi a celor care vor urma, este, în primul rând, coagularea în cadrul PSD a unei echipe de profesionişti în educaţie, care să poată asigura funcţionarea în condiţii de performanţă a învăţământului românesc. S-a urmărit, de asemenea, inventarierea membrilor şi a simpatizanţilor PSD în vederea reactivării Asociaţiei Profesorilor Social Democraţi, pentru a oferi un cadru deschis de dezbatere asupra problemelor învăţământului românesc, legate de evoluţiile în plan local şi de implicaţiile noii Legi a Educaţiei Naţionale.

În acest sens, miercuri, 23 februarie 2011, în Sala Mare a Consiliului Judeţean, PSD Argeş va invita reprezentanţii cadrelor didactice din judeţ la o largă dezbatere privind efectele noii legislaţii din domeniul educaţiei şi la identificarea soluţiilor de corectare a acesteia, în beneficiul învăţământului românesc.

inapoi la lista de articole