Tabăra de pregătire politică a TSD Argeş 2011

25 sep 2011

Tinerii social-democraţi sunt gata pentru campania electorală

În week-end-ul 23-25 septembrie 2011 s-a desfăşurat, la Dâmbovicioara, cea de-a IX-a ediţie a Taberei de pregătire politică a TSD Argeş, la care au participat peste 150 de tineri din toate localităţile judeţului (aleşii locali tineri şi liderii organizaţiilor locale TSD).

Tabăra tinerilor social-democraţi a debutat vineri seara cu şedinţa Consiliului Judeţean al TSD Argeş, prezidată de preşedintele TSD, Nicolae Bănicioiu şi preşedintele TSD Argeş, Radu Vasilică, invitaţi fiind Florin Tecău - secretarul executiv al PSD Argeş, Cristina Stocheci - vicepreşedinte al PSD Argeş şi Dumitru Secăreanu - primarul comunei Dâmbovicioara, gazda evenimentului.

A doua zi a taberei a fost un adevărat maraton de dezbateri susţinute de invitaţi de marcă: senatorul PSD Olguţa Vasilescu a discutat despre comunicarea publică şi tehnici de organizare a campaniilor electorale, europarlamentarul Victor Boştinaru a explicat ce presupune regionalizarea şi de ce România este codaşă la absorbţia fondurilor europene, senatorul PSD Dan Şova a vorbit despre social-democraţia în România după 1990, iar coordonatorul PES Activists România, Victor Negrescu, a prezentat câteva tehnici de campanie locală la nivel european.

Tot sâmbătă au fost prezenţi, la tabăra social-democrată, partenerii din USL: senatorul PNL Mircea Diaconu, deputatul Andrei Gerea şi primarul Câmpulungului, Călin Andrei, precum şi Lucian Ionescu - preşedintele TNL Argeş şi Adrian Bughiu, preşedintele tinerilor conservatori.

Ziua s-a încheiat cu un meci de fotbal, foc de tabără şi o petrecere românească.

În ultima zi a taberei, Georgiana Popescu, lector la Universitatea Piteşti, le-a vorbit tinerilor social-democraţi despre Realitate, percepţie şi comunicare politică - modele şi non-modele în politica românească, iar parlamentarii PSD Argeş le-au împărtăşit din experienţa şi activitatea lor parlamentară.
Preşedintele PSD Argeş, Constantin Nicolescu, a fost prezent la tabără duminică şi le-a transmis colegilor mai tineri din partid că o carieră politică trebuie să se bazeze pe profesie, că organizarea este esenţială în orice domeniu, iar social-democraţia înseamnă implicarea fiecăruia în comunitatea din care face parte. „Dacă nu simţiţi dorinţa de a-i ajuta pe cei de lângă voi, aţi ales greşit partidul! Conflictul între generaţii trebuie să fie, de fapt, respectul între generaţii!", a concluzionat liderul PSD Argeş.

La final au fost acordate diplome de participare tuturor tinerilor prezenţi.

Biroul de presă al TSD Argeş,
25 septembrie 2011

inapoi la lista de articole