Conducerea TSD s-a întrunit înainte de Congres

7 feb 2010

În week-end-ul 5-7 februarie 2010, la RIN Grand Hotel din Bucureşti, au avut loc reuniunile Biroului Permanent Naţional şi Comitetului Executiv Central ale TSD.

Din partea judeţului Argeş au participat deputatul Radu VASILICĂ, preşedintele TSD Argeş şi vicepreşedinte al TSD la nivel naţional şi secretarul general al TSD Argeş, Bogdan BĂLAN.

În cadrul şedinţei s-a discutat în primul rând poziţia Tineretului Social Democrat la apropiatul Congres al PSD din 20 februarie. Tocmai pentru a nu genera discuţii sau suspiciuni, nu a fost invitat niciunul dintre candidaţii la funcţia de preşedinte al PSD.

De asemenea, au fost abordate chestiuni privind situaţia organizaţiilor judeţene în urma pierderii alegerilor prezidenţiale şi a fost stabilit un calendar de acţiuni ale TSD în perioada următoare, având drept scop poziţionarea organizaţiei într-o situaţie clară de opoziţie faţă de actuala putere.

În plan organizatoric, a fost stabilită pentru această toamnă desfăşurarea Congresului TSD, a fost desemnată o echipă formată din trei persoane (Bogdan Georgescu, Ioana Pop şi Silvia Mihalcea) să preia atribuţiile secretarului general demisionar şi să organizeze Congresul din toamnă şi s-a formulat o recomandare în vederea deschiderii TSD-ului către primirea de noi membri pentru reînnoirea oganizaţiilor.

În final, au fost adoptate două rezoluţii: una privind decizia de activare a Ligii Tinerilor Seniori, al cărei coordonator va fi Petrişor Mustăţeanu, actualul preşedinte al TSD Giurgiu, în care vor activa membrii PSD care au depăşit vârsta de 35 de ani, iar a doua rezoluţie, extrem de importantă, a fost adresată structurilor de conducere ale PSD, cărora li se solicită ca în urma Congresului PSD din 20 februarie să existe o cât mai largă participare a tinerilor din TSD la nivelul conducerii şi reprezentării publice a Partidului Social Democrat. Acestă cerere a fost considerată drept firească şi necesară, mai ales în condiţiile în care se impune o înnoire şi o adaptare a PSD-ului la noul statut de partid de opoziţie.


Biroul de presă al PSD Argeş

 

inapoi la lista de articole