DECLARAŢIE DE PRESĂ

12 ian 2010

Deputatul PSD de Argeş, Radu VASILICĂ, şi-a exprimat nemulţumirea faţă de lipsa de viziune a proiectului bugetului de stat prezentat de Guvernul Boc IV, fapt relevat şi de existenţa celor câteva mii de amendamente depuse de către senatori şi deputaţi.
La rândul său, deputatul Radu VASILICĂ a propus 12 amendamente ce vizează necesităţi concrete ale comunităţilor locale din Colegiul nr.6, Ştefăneşti, pe care îl reprezintă în Parlament. Astfel, au fost solicitate fonduri pentru: finalizarea bisericii Văleni din comuna Sălătrucu, construcţia unei baze sportive multifuncţionale la Ciofrângeni, reabilitarea Căminului Cultural Cicăneşti şi a Căminului Cultural Cepari, modernizarea Şcolii Generale din Domneşti, finalizarea construcţiei unei săli de sport la Şcoala Dârmăneşti, alimentări cu apă la Şuici şi Corbeni, reţele de canalizare la Dârmăneşti - sat Valea Rizii, la Mărăcineni - cătun Groapă şi la Coşeşti, asfaltări de drumuri la Miceşti, Cotmeana, Merişani, Morăreşti şi Budeasa, finalizarea lucrărilor la sediul primăriei din Poienari de Argeş.
„Acest buget nu prevede măsuri active pentru ieşirea din criză şi pentru încurajarea creării de noi locuri de muncă în sectorul privat, ci aşteaptă, într-o atitudine pasivă, ca economia românească să iasă din recesiune odată cu cea mondială. Este un buget fără viziune, întocmit de contabilii din ministere, care refuză descentralizarea resurselor către comunităţile locale, dând astfel posibilitatea utilizării discreţionare şi netransparente a banilor publici, în folosul clientelei veşnic flămânde a PDL-ului.
Regret că prin propunerile Guvernului povara acestui buget de criză va fi dusă în primul rând de pensionarii României, în timp ce miniştrii-baroni ai PDL-ului primesc miliarde de euro pe care să le dijmuiască după propriul interes. Gestionarea defectuoasă a fondurilor bugetare va conduce la scăderea pensiilor în termeni reali în acest an, deşi veniturile bugetare prognozate pentru anul 2010 sunt de 66,65 miliarde RON, cu 5,5 miliarde mai mari decât veniturile realizate în 2008, un an foarte bun din punct de vedere economic, în care punctul de pensie creştea şi se făceau nenumărate investiţi în infrastructură.
De asemenea, îmi exprim nedumerirea privind neutilizarea sistemului electronic de vot, pentru ca alegătorii să poată vedea opţiunea fiecărui parlamentar şi pentru a nu exista dubii la numărătoare, chiar dacă regret să constat că o parte din parlamentarii noştri nu sunt prezenţi în sala de şedinţe", a declarat deputatul Radu VASILICĂ.

inapoi la lista de articole