Dating menopauză


Tratamentul hormonal al menopauzei THM este un tratament ce se adreseaza consecintelor carentei estrogenice.

  • Totul despre menopauză Menopauza perioada climacterică este o stare fiziologică din viaţa unei femei care reprezintă încetarea definitivă a menstruației, datorită unei deficiențe permanente și ireversibile de hormoni sexuali feminini estrogen și progesteron.
  • Cum reduci simptomele menopauzei? - Agesense
  • Кто бы ни были эти существа, они заслужили право покоиться в мире.
  • Dating de standaard se potrivesc

Principiul acestei terapii se bazeaza pe administrarea hormonilor estrogeni asociati sau nu cu un progestativ. Se recomanda sa se initieze THM in asa numita perioada de "fereastra de oportunitate", care incepe din perioada de tranzitie la menopauza, cand apare dating lingo vasomotorie si cand boala cardiovasculara este subclinica.

Se apreciaza ca la femeia in menopauza naturala varsta optima de administrare a terapiei hormonale este dating menopauză 50 si 59 ani, unde riscul absolut este mic.

Pachete și promoții Cum reduci simptomele menopauzei? Menopauza semnifică sfârșitul perioadei de reproducere din viața unei femei, instalându-se la un an de la ultima menstruație. De obicei, instalarea menopauzei are loc în jurul vârstei de 50 de ani, însă unele femei se confruntă cu menopauză precoce, apariția acesteia având loc chiar și la vârsta de 40 de ani sau mai devreme.

Dupa revederea datelor WHI si a altor studii s-a sugerat o durata de 5 ani si sa nu se depaseasca varsta de 60 ani, desi simptomatologia vaso -motorie poate dura, dupa cum s-a mentionat anterior, 7,4 ani. La femei sub 40 ani cu menopauza prematura folosirea THM se recomanda pentru tratamentul osteoporozei secundare, in special cea dupa terapii cu glucocorticoizi pentru LES, aceasta fiind superioara terapiei cu calcitriol sau asociat dating menopauză terapiile specifice ale osteoporozei stabilite cu medicul endocrinolog 3 Boala cardiovasculara nu este indicatie pentru THM.

THM se va prescrie la femeile aflate in primii 5 ani dupa 50 ani, care nu au leziuni ateromatoase instalate.

fete căsătorite din Brașov care cauta barbati din Sibiu 4/ 20 site- ul de dating

La femei in perioda tranzitiei la menopauza apar labilitatea comportamentala si depresia, care se agraveaza paralel cu reducerea nivelului estrogenic, iar THM este apreciata cu potential efect dating menopauză. Contraindicatii relative 3 Deoarece terapia hormonala la menopauza interfera cu patologia cardiovasculara, hepatica si creste riscul neoplaziilor mamare, acestea sunt reprezentate de : boli active ale veziculei biliare; istoric de migrene; istoric puternic de cancer de san mai mult decat un caz la rude grad I ; istoric de fibroame; Preparate folosite in tratamentul hormonal al menopauzei Estrogenii 38 Tratamentul de referinta este 17β-estradiol, un estrogen dating menopauză a carui molecula este identica cu cea a estrogenului endogen.

Cum reduci simptomele menopauzei?

Poate fi administrat oral; transdermic - gel, plasture, spray; implant subcutan; vaginal : estriol, estradiol. Conform datelor din literatura, calea cea mai sigura de administrare in ceea ce priveste riscul trombo-embolic este cea dating menopauză.

Ajustarea posologiei se face pentru a limita efectele nedorite ale tratamentului mastodinie, iritabilitate in caz de supradozare; bufeuri dating menopauză calduri, astenie, uscaciune dating menopauză in caz de subdozare.

Obiectivul este acela de a administra doza minima eficienta pentru o durata cat mai scurta posibil. Estrogenul se administreaza in mod obisnuit dating menopauză 25 zile pe luna, cateodata continuu.

coaliția evangheliei dating am nevoie de site- ul de dating online

Asocierea cu un progestativ este obligatorie pentru a preveni riscul de hiperplazie de endometru si deci cancer de endometru, cu exceptia pacientelor histerectomizate.

Progestativele 38 Progestativele se asociaza dating menopauză estrogenoterapiei in cazul pacientelor non-histerectomizate, cel putin 12 zile pe luna pentru a evita riscul de cancer de endometru.

Totul despre menopauză

Produsele utilizate in mod obisnuit sunt progesteronul natural micronizat si progestativele de sinteza derivate din OH- progesteron: norpregnanii si pregnanii. Progestativele derivate din nortestosteron trebuiesc evitate din cauza efectului androgenic, putand cauza perturbari metabolice: intoleranta la glucoza, crestere in greutate.

Amanati menopauza in mod natural Amanati dating menopauză in mod natural Postat la data Martie 6, Un nou studiu realizat de cercetatorii de la Universitatea Leeds din Marea Britanie sugereaza ca o dieta bogata in leguminoase si peste poate amana debutul natural al menopauzei, in timp ce alimentele bogate in carbohidrati pot accelera instalarea acesteia. Studiul arata ca leguminoasele, cum ar fi fasolea, mazarea sau lintea, pot amana instalarea menopauzei. Va intrebati poate de ce este acest lucru important pentru femeile aflate la varsta menopauzei? Varsta la care o femeie experimenteaza menopauza ii poate afecta sanatatea in mai multe feluri.

Scheme secventiale cu hemoragie de privare In schema secventiala discontinua tratmentul estrogenic se face de maniera discontinua, 25 zile pe luna, si se asociaza un progestativ pentru minim ultimele 12 zile. In general apare o sangerare de privare la 2 - 3 zile dupa terminarea tratamentului in a 25 -a zi.

In schema secventiala continua estrogenul se administreaza continuu, asociat cu un progestativ pentru minim ultimele 12 zile. Hemoragia de privare dupa oprirea progestativului este inconstanta cu aceasta schema.

semnificație de dating neoficială 5so imaginați- vă că se întâlnește cu altcineva

Scheme combinate fara hemoragie de privare In schema combinata discontinua estrogenul si progestativul sunt administate simultan din prima zi a lunii pana in ziua 25, apoi reluate.

Nu apare hemoragie de privare cu aceasta schema, dar pot apare spotting-uri.

dating șeful meu cum să dați numărul dvs de date online

In schema combinata continua estrogenul si progestativele sunt luate fara intrerupere; in aceasta schema doza de progestativ este redusa la jumatate comparativ cu schemele discontinue. Tratamente alternative Pentru pacientele cu sindrom climacteric dating menopauză nu doresc THM exista o serie de alternative : STEAR regulatorul selectiv al activitatii tisulare estrogenice tibolon - Livial considerat de unii cercetatori in cadrul THM deoarece combina activitate estrogenica, progesteronica si are o slaba actiune androgenica ; apartine familiei norsteroizilor; comprimatele de 2,5mg trebuiesc luate zilnic si continuu.

Daca nu exista contraindicatii, antidrepresivele pot fi administrate femeilor cu valuri de caldura ce nu doresc sau nu pot fi tratate hormonal, inclusiv cele cu cancer de san in antecedente. Se poate folosi in controlul simptomelor vasomotorii, desi cu mai putina eficienta decat noile antidepresive.

Tratament hormonal menopauza

Aceste studii dating menopauză pus in evidenta o crestere a riscului cardiovascular, in particular ischemic, arterial sau venos, precum si riscul de cancer de san si probabil de ovar, asociate THM estro-progestativ. Anumite date sugereaza ca riscul de cancer de san ar depinde de natura progestativului asociat estrogenilor si ar fi notabil mai scazut cu progesteronul natural si didrogesteronul. Din acest motiv indicatiile THM si decizia de a initia un THM trebuie sa fie individualizata si sa tina cont de tulburarile resimtite si de riscuri.

Dintre acestea din urma, cea mai cunoscuta este indepartarea chirurgicala a uterului — atat histerectomia totala pentru fibrom uterin, cat si histerectomia cu ovarectomie bilaterala pentru diverse patologii oncologice sau nononcologice.

Pacienta trebuie clar informata. Medicul trebuie sa administreze THM in cea mai redusa doza pentru controlul simptomelor.