Presedinte al Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, Radu Vasilica cere seriozitate din partea politistilor

2008-11-27

Autoritatea Teritoriala de Ordine Publica este un organism ce functioneaza pe lânga Consiliul Judetean Arges, cu rol consultativ, fara personalitate juridica, are în componenta sa reprezentanti ai Consiliului, Institutiei Prefectului, Inspectoratului Judetean de Politie, Serviciului Public Judetean de Paza, societatii civile si asigura prin activitatea sa reprezentarea si promovarea intereselor comunitatii, în scopul asigurarii unui climat de siguranta si securitate publica. Presedintele acestei institutii este consilierul judetean Radu Vasilica.

 • Solutii pentru siguranta argesenilor
  Presedintele Radu Vasilica a prezidat sedinta Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica (ATOP), unde au fost dezbatute urmatoarele subiecte: limitarea fenomenului cersetoriei si migratiei în judetul Arges, activitatea Serviciului Public Judetean de Paza, activitatea Politiei Comunitare, siguranta si ordinea publica. În vederea sporirii nivelului de siguranta si securitate publica a cetatenilor din localitatile judetului Arges, în urma votului în unanimitate al celor 13 membri ai Autoritatii Teritoriale de Ordine Publica, a fost emisa o hotarâre cu caracter de recomandare catre Inspectoratul de Politie al Judetului Arges.
 • Prezenta politistilor este necesara
  Aceasta hotarâre contine mai multe  masuri, printre care intensificarea prezentei politistilor (cu sau fara mijloace de patrulare), în cadrul comunitatilor judetului Arges, în special în zonele aglomerate si pe timpul noptii, în vederea descurajarii faptelor antisociale si cresterii nivelului de siguranta a cetateanului.
 • Liber în trafic si curse interzise
  De asemenea, se doreste o prezenta cât mai intensa a Politiei Rutiere în trafic, întrucât problemele generate de acesta se constituie adesea în cauze ale tulburarii ordinii si linistii publice. O alta problema...  combaterea poluarii fonice a mediului înconjurator (utilizarea peste limitele admise a sistemelor audio sau de alta natura, din localuri publice, autoturisme sau locuinte). Consilierul judetean Radu Vasilica a spus ca trebuie urgentata cresterea nivelului de coordonare între IPJ Arges si structurile de Politie Comunitara existente, în special cea a municipiului Pitesti, cu scopul îmbunatatirii climatului de ordine si siguranta publica. De asemenea, presedintele ATOP a promis continuarea actiunilor de combatere a curselor ilegale de masini si motociclete, care constituie o importanta sursa de tulburare a linistii publice (mai ales pe timpul noptii), inclusiv prin solicitarea catre administratorii drumurilor de montare a unor mijloace mecanice suplimentare de limitare a vitezei pe tronsoanele de drum utilizate în aceste scopuri;
 • Masuri severe pentru "gastile de cartier"
  Combaterea prin masuri cât mai severe a încalcarilor ordinii si linistii publice comise de catre grupurile de tineri strânse în preajma complexelor de locuinte, existând, în plus, riscul transformarii acestora în asa-numitele „gasti de cartier", si a proliferarii comportamentelor lor antisociale.  
inapoi la lista de evenimente