Activitate parlamentara

vezi toate articolele

Vasilică, discurs Ón Parlament pentru susţinerea investiţiilor...

6 nov 2018

Deputatul de Argeş, Radu Vasilică a luat cuvântul la sfârşitul lunii trecute într-o dezbatere care a avut loc la Camera Deputaţilor privind proiectul de hotărâre ce se referă la adoptarea opiniei privind Propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind instituirea unui cadru de facilitare a investiţiilor durabile COM (2018). Iată ce a susţinut deputalul argeşean:

Vă mulţumesc, domnule preşedinte de şedinţă.

Stimaţi colegi,

Propunerea vine în completarea politicilor actuale ale Uniunii Europene în materie de mediu şi climă, astfel că o înţelegere comună a ceea ce constituie investiţii durabile din punct de vedere al mediului va completa politicile actuale de mediu ale Uniunii Europene, oferind un punct de referinţă pe care acesta să-l poată utiliza în viitor, astfel încât politicile respective să se dezvolte sistematic.

Se obţine, astfel, o bază armonizată pentru stabilirea durabilităţii activităţilor economice, din perspectiva de mediu.

Criteriile uniforme pentru activităţile durabile, din punctul de vedere al mediului, vor permite să se stabilească nivelul de sustenabilitate, în scopuri investiţionale.

Criteriile se vor baza pe standarde care există deja la nivelul Uniunii şi care stabilesc criterii de durabilitate din punctul de vedere al mediului în alte contexte.

Operaţionalizarea, în scopuri investiţionale, va lua în considerare cerinţele prevăzute în legislaţia Uniunii, pentru a stabili cerinţe minime ce trebuiau îndeplinite, astfel încât să nu fie aduse daune semnificative unui obiectiv de mediu.

Criteriile tehnice de examinare ar trebui să fie practice, uşor de aplicat şi verificabile în cadrul unor limite rezonabile ale costurilor de asigurare a conformităţii, precum şi să asigure suficientă claritate juridică.

Este necesar să se justifice, din punct de vedere economic, instrumentele financiare de tipul stimulentelor pentru activităţile verzi şi să fie analizate riscurile de descurajare indirectă a altor tipuri de investiţii.

De aceea, Grupul PSD susţine adoptarea opiniei privitoare la Comunicarea COM 353/2018 în forma prezentată de Comisia pentru afaceri europene." a declarat deputatul Radu Vasilică. 


inapoi la lista de noutati