Activitate parlamentara

vezi toate articolele

I N T E R P E L A R E

14 feb 2013

 

I N T E R P E L A R E

 

Adresată Domnului Radu STROE,

              Ministrul Afacerilor Interne

 

De către Radu Costin VASILICĂ, deputat PSD de Argeş

 

Obiectul interpelării: verificarea urgentă a legalităţii unor tăieri de pădure din judeţul Argeş

 

 Stimate Domnule Ministru,

 

Doresc să vă semnalez o situaţie îngrijorătoare legată de tăierile masive de pădure din câteva localităţi ale Colegiului nr.6 din judeţul Argeş, pe care îl reprezint în Parlamentul României, având însă convingerea că astfel de evenimente se întâmplă şi în multe alte zone ale ţării.

 

Tăierile masive de pădure, la ras în majoritatea cazurilor semnalate (pe care le-am constatat personal în deplasările mele în teritoriu), au avut loc sau sunt în desfăşurare în următoarele zone:

 

-         comuna Sălătrucu: o suprafaţă de circa 100 ha în UP III Sălătruc – parcelele 1, 2 şi 143-145, dar şi suprafeţe din UP IV Iaroslave – parcelele 35-44 şi UP V Negoiu; subliniez că tăierile la ras continuă cu alte 13 ha în UP III Sălătruc, parcelele 143 şi 147, executate de către reprezentanţii firmei S.C. Aromet Stand Prod SRL cu sediul în comuna Corbi, judeţul Argeş, marcările, suspecte de încălcarea prevederilor legale, fiind făcute de către Ocolul Silvic Clăbucet din judeţul Vâlcea;

 

-         comuna Şuici: UP II Cepari – suprafeţe de peste 25 ha pe Valea Podenilor, parcelele 128-129, 287, dar şi parcela 66;

 

-         comuna Cepari: UP II Cepari, parcela 79, pădure tânără, peste 20 ha, unde tăierile continuă şi în prezent.

 

Menţionez că în situaţiile respective avem de-a face fie cu tăieri fără drept din păduri aflate în proprietate particulară, fie cu marcări executate cu suspiciunea nerespectării integrale a prevederilor legale de către ocoale silvice private din judeţul Vâlcea: O.S. Clăbucet, O.S. Valea Oltului. Rog să se verifice dacă au fost respectate în situaţiile menţionate prevederile art.108 din Legea nr.46/2008 şi prevederile ordinului 1306/2005.

 

 

Solicit răspuns scris şi verbal.

 

 

Cu mulţumiri anticipate,

 

 

Deputat PSD de Argeş,

Radu Costin VASILICĂ


inapoi la lista de noutati