Revista presei

vezi toate articolele

Deputatul Radu Vasilică vrea includerea contravenţiilor silvice Ón Legea Prevenţiei

5 apr 2017 | publicat în Jurnalul de Arges

Prezent la întâlnirea ministrului IMM-urilor cu mediul de afaceri din Argeş, deputatul Radu Vasilică i-a cerut lui Alexandru Petrescu să includă în Legea Prevenţiei şi contravenţiile din domeniul silvic.

 "Legat de Legea prevenţiei, am discutat cu mai mulţi oameni din silvicultură. Este în sală şi directorul Direcţiei Silvice Argeş (n.red. Armand Chiriloiu). Am văzut acolo, la cele trei sute şi ceva de contravenţii care intră în asta, nu e prinsă niciuna dintre contravenţiile silvice, niciuna! Prin două ordonanţe destul de restrictive date în vară de guvernul tehnocrat au fost introduse nişte amenzi absolut aberante. De pildă, dacă aplici de două ori marca de tăiere pe acelaşi copac, că n-a văzut pădurarul, a aplicat-o şi în primăvară şi în toamnă, fapt care arată că a făcut o treabă bună, a selectat de două ori, a primit amendă 50 de milioane, că a aplicat marca de două ori pe acelaşi copac", a explicat deputatul argeşean.

 "Ceea ce dvs mi-aţi descris, e clar că acel tip de contravenţie trebuie să intre, din punctul meu de vedere, nefiind un specialist în silvicultură, doar pe zona practică şi a firescului, dar este disproporţională contravenţia cu amenda. Vom discuta cu ministerul de resort şi vom vedea ce anume din acest sector de activitate şi aplicabilitate va fi prins în zona prevenţiei. Am să discut cu ministrul de resort, să vedem exact cum putem să inserăm, fiindcă ei trebuie să înainteze sub semnătură, să ne zică: domne, asta este o zonă care poate avea o oarecare flexibilitate din partea noastră, cred că suntem puţin prea drastici", i-a transmis ministrul Petrescu, parlamentarului Radu Vasilică.

înapoi la lista de articole