Revista presei

vezi toate articolele

Vasilică: Ministerul Transporturilor,foarte important pentru Argeş

8 dec 2018 | publicat în Argesenii

Deputatul Radu Vasilică susţine că Ministerul Transporturilor este cel mai important pentru Argeş şi că în fruntea acestuia trebuie să fie un argeşean. Deputatul a subliniat că majoritatea proiectelor de dezvoltare ale Argeşului au strânsă legătură cu Ministerul Transporturilor. 

 „Le-am spus colegilor din Argeş şi domnului președinte Valeca, pentru Argeş cel mai important ar fi Ministerul Transporturilor şi asta pentru că toate proiectele noastre de dezvoltare sunt legate de Ministerul Transporturilor. Dincolo de orice relaţie pe care o avem, personală, inter-personală, este foarte important ca acest minister să ajungă la un argeşean. Discutăm în primul rând despre impulsionarea acelei deja celebre autostrăzi pe hârtie, pe care nu o vedem doar la nivel de studii de fezabilitate şi studii geo, Piteşti-Sibiu, extrem de importantă şi pentru noi şi pentru preşedinte şi pentru agenţii economici şi pentru întreaga economie românească. Vorbim despre acel drum expres în regim de autostradă care va fi paralel cu DN65 Piteşti-Craiova. Vorbim despre drumul capitalelor, care iarăşi ne doare foarte mult pe noi argeşenii, drumul dintre Câmpulung şi Curtea de Argeş, un drum pe care îl ştiţi şi este calamitat, vai mama lui. Vorbim despre Centura de Vest ocolitoare a Piteştiului, un proiect pe care vă reamintesc, parlamentarii de Argeş l-au prins ca şi rectificare bugetară în 2009, ministrul Transporturilor era domnul Berceanu. Toţi parlamentarii de Argeş au depus acel amendament, s-au alocat banii, iar la rectificare, ministrul Berceanu i-a luat. Era vorba de 63 de miliarde noi, erau bani pentru expropieri, proiectare, studii geo şi pregătire de şantier, centură care să iasă de la ieşirea vechii autostrăzii spre Slatina şi să meargă până la punctul de întâlnire la Bascov cu cea de Sibiu, de Vâlcea. De asemenea, este vorba despre Transfăgărăşan. Iată că toate aceste proiecte reclamă că Argeşul are nevoie de aşa ceva." 

Întrebat dacă crede că Mircea Drăghici va fi capabil să conducă acest minister, Radu Vasilică a spus: "Domnul Drăghici are o foarte mare determinare, la cum îl cunosc eu este un om foarte determinat. Dincolo de relaţii personale şi aşa mai departe, este un om extrem de determinat şi este argeşean, ne doare burta de acest judeţ, că ne întoarcem aici. Eu şi de propunerea cu Olguţa Vasilescu am fost încântat, înainte să fie vorba de Mircea pentru că sunt sigur că Olguţa s-ar fi bătut pentru zona asta şi sunt sigur că lucrurile se mişcau măcar pentru drumul Piteşti-Craiova”

înapoi la lista de articole